fbpx
Новини світу

США відмовляться від удару по Сирії в обмін на хімічну зброю

Держсекретар США Джон Керрі повідомив, що президент Сирії Башар Асад має шанс запобігти нанесенню військового удару по Сирії. США відмовляться від удару в тому випадку, якщо Сирія до кінця цього тижня передасть міжнародному співтовариству всю наявну у неї хімічну зброю. Крім того, сирійська держава повинна допустити в’їзд експертів з ООН.

Таку заяву Джон Керрі зробив у Лондоні під час спільної прес -конференції з главою МЗС Великобританії Вільямом Хейгом.

При цьому держсекретар США висловив сумнів у тому, що Башар Асад зробить такий крок, а також засумнівався в тому, що сирійському лідерові можна довіряти.

Читайте також:  Уряд Словаччини відмовився звільнити міністерку, яка дозволила культурну співпрацю з росією

Джон Керрі також неодноразово підкреслював, що «звірства режиму Башара Асада» щодо всього сирійського народу не повинні залишитися без належного покарання.

«Президент США Барак Обама, я і всі інші прекрасно розуміємо всю необхідність політичного врегулювання. Ми також розуміємо, що військова операція не може бути вирішенням цієї проблеми. Крім того, у нас немає ніяких ілюзій на цей рахунок. Але для мирного врегулювання необхідні деякі умови», – пояснив глава Держдепу США .

Американського колегу підтримав і Вільям Хейг , який закликав жорстко реагувати на дії тих людей, які застосовували хімічну зброю. За словами Хейга, все більше країн – членів «Великої двадцятки» підписують декларацію щодо Сирії. Крім того, багато країн вже готові підтримати проведення військової операції в Сирії без відповідної санкції Ради безпеки ООН.

Читайте також:  Путініста Фіцо підстрелили в голову (ВІДЕО)

Нагадаємо, що після хімічної атаки біля Дамаску 21 серпня, відповідальність за яку у Вашінгтоні поклали на уряд Асада, президент США прийняв рішення про нанесення удару по сирійській державі. За словами Барака Обами, пропоновані військові дії знизять можливість Башара Асада використовувати хімзброю «зараз і в майбутньому».

За матеріалами: rt.com

Читайте також: