fbpx
Новини світу

ЗМІ: військова операція в Сирії триватиме 3 дні

Сьогодні в засобах масової інформації з’явилися повідомлення про те, що військова операція в Сирії, проведення якої активно обговорюється  на Заході, може зайняти три дні, але згодом не виключений варіант з її продовженням. Повідомляється, що в ході військової операції в Сирії будуть нанесені удари по п’ятдесяти цілях. Такі удари будуть наноситися з використанням кораблів і бомбардувальників. Однак уточнюється, що список об’єктів може бути і змінений.

Ставлення до можливого військового втручання в сирійський конфлікт неоднозначне не тільки в країнах Західної Європи, а й у Сполучених Штатах. Зазначимо, що біля Білого дому пройшла акція протесту, учасники якої вимагали не починати військові дії в Сирії. Вже завтра, 9 вересня, завершуються канікули у представників американського Конгресу, а тому в понеділок конгресмени займуться обговоренням сирійського питання і можливого військового втручання в сирійський конфлікт.

Читайте також:  Найбільше українських біженців в Чехії із Закарпатської області

Раніше повідомлялося, що високопоставлені американські чиновники говорили про можливість початку проведення військової операції в Сирії ще до того, як в ООН буде оприлюднена доповідь про застосування в Сирії хімічної зброї. Також відзначимо, що президент США Барак Обама остаточного рішення про військове втручання в сирійський конфлікт поки що не прийняв, а держсекретар США Керрі заявив: «Ми не говоримо про війну. Не йдеться про Ірак чи Афганістан, і навіть не про Лівію або Косово. Наші заяви завжди були гранично ясні: США вважають, що єдиним способом покласти край сирійському конфлікту є політичний шлях, а не військовий».

Читайте також:  У Румунії стався землетрус – сильні поштовхи відчули на Одещині, в Молдові та Болгарії

Керрі також пояснив, що «обмежена військова інтервенція» до Сирії «буде прямо націлена на обмеження здатності Башара Асада використовувати хімічну зброю і запобігання повторному її застосуванню».

За матеріалами: podrobnosti.ua Фото: АР

Читайте також: