fbpx
Новини світу

На Марс вирушить лише 165 тисяч осіб

  Голландська компанія Mars One, яка має намір заснувати на Марсі людську колонію до 2023 року, оголосивши в квітні цього року початок відбору майбутніх колоністів, розраховувала на те, що в програмі візьмуть участь близько 1 мільйона осіб. Однак, як стало відомо, знайшлося лише 165 тисяч добровольців з 140 країн світу .

 Як повідомляється, до 2015 року мають бути сформовані перші 6 груп, які згодом займуться підготовкою до польоту на Червону планету. Кожна група складатиметься з 4 осіб, а їх підготовка займе 7 років. У першу чергу, компанія Mars One планує відправити на планету роботів, які займуться зведенням житлових і службових модулів. Цю частину проекту планується реалізувати в період з 2016 по 2020 рік.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Перші колоністи відправляться на Марс у 2022 році. Їх політ займе 7 місяців. У першій групі буде двоє чоловіків і дві жінки. Потім  кожні 2 роки до них почнуть приєднуватися і інші поселенці.

 Голова компанії Mars One Бас Лансдорп повідомив, що офіційною мовою на Марсі буде англійська .

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Примітно, що організатори не приховують, наскільки небезпечною може виявитися ця місія. Проте  майбутніх поселенців це аніскільки не лякає.

 Слід зауважити, що в разі успішної реалізації програми, поселенці, що вирушили на Марс, вже не повернуться на Землю.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: