fbpx
Політика

Представники Молдови і Придністров’я почали переговори в Кишиневі

 Зустріч політичних представників Кишинева і Тирасполя у переговорах з придністровського врегулювання – віце-прем’єра Молдови з реінтеграції Євгена Карпова і голови МЗС невизнаної Придністровської Молдовської республіки Ніни Штанскі – почалася Кишиневі в п’ятницю вранці.

 Сторони обговорять питання, пов’язані з діяльністю робочих груп по зміцненню довіри між Кишиневом і Тирасполем, а також хід підготовки до чергового раунду переговорів у форматі "5 +2" , який намічений на початок жовтня в Брюсселі, повідомив журналістам перед початком зустрічі Е.Карпов.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 "Ми маємо намір також обговорити можливість проведення зустрічі прем’єр-міністра Молдови Юрія Лянке і лідера Придністров’я Євгена Шевчука. Це питання обговорювалося і раніше, проте така зустріч не відбулася через відмову придністровської сторони. Зараз є можливість провести таку зустріч", – сказала Є. Карпов.

 На початку року планувалася зустріч екс-прем’єра Молдови Влада Філата і президента Придністров’я Євгена Шевчука. З ініціативи українського головування в ОБСЄ вона повинна була відбутися в лютому у Львові, проте Є. Шевчук відмовився від зустрічі. Пізніше через політичну кризу в Молдові це питання не розглядалося. Зараз Україна пропонує провести таку зустріч у рамках міжнародної конференції з придністровського врегулювання, яка відбудеться наприкінці вересня в Баварії.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У поточному році відбулося три раунди переговорів у форматі "5 +2" – у Львові, в Одесі і у Відні. Всі вони проходили напружено і завершилися без підписання будь-яких документів.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: