fbpx
Політика

Янукович пропонує приєднатися до міжнародних договорів про співпрацю в боротьбі з тероризмом і міждержавного розшуку

 Президент України Віктор Янукович подав на розгляд Верховної Ради два законопроекти – «Про приєднання України до договору держав – учасниць Співдружності незалежних держав про міждержавний розшук осіб» і «Про приєднання до договору про співпрацю держав – учасниць Співдружності незалежних держав у боротьбі з тероризмом». Про це заявив радник президента України – керівник головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Положення цих угод, до яких має намір приєднатися Україна, спрямовані, насамперед, на створення дієвого механізму співпраці правоохоронних органів держав – учасниць СНД з метою прийняття ефективних заходів для захисту законних прав і свобод людини і громадянина, зміцнення безпеки держави», – заявив він.

 Подавши до Верховної Ради ці законопроекти, Віктор Янукович тим самим продемонстрував, що бажає активізувати роль української держави в СНД. Особливо це актуально в контексті головування України в СНД у 2014 році.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: