fbpx
Новини світу

ЄС рішуче налаштований на підписання УА в разі виконання Україною всіх вимог

Під час 68-ї Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку президент України Віктор Янукович зустрівся з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу і президентом Ради ЄС Германом ван Ромпейем. Сторони обговорили питання виконання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію, співпраці в енергетичній сфері та фінансової допомоги Україні. Після зустрічі європейські політики заявили, що Євросоюз рішуче налаштований підписати Угоду про асоціацію, якщо Україна твердо впевнена у своєму рішенні. Про це сказано на офіційному сайті ЄС в ООН.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

«З метою створення сприятливих умов для підписання Угоди про асоціацію та створення зони всеосяжної вільної торгівлі на саміті у Вільнюсі в листопаді, Герман Ван Ромпей і Жозе Мануель Баррозу закликали Президента України Віктора Януковича прийняти рішучі дії в досягненні відчутного прогресу в базових показниках, встановлених Радою закордонних справ ЄС у грудні 2012 року, зокрема з питання про вибіркове правосуддя» , – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Як відомо, протягом майже року Українська сторона працює над виконанням вимог Євросоюзу, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Всього їх 11. Головні стосуються реформування судової системи в Україні, виборчого законодавства та розв’язання проблеми з екс -прем’єром Юлією Тимошенко.

За матеріалами: УНН

Читайте також: