fbpx
Література

Автор романів про агента 007 замінить “дівчат Бонда” на “жінок Бонда”

Офіційне право продовжити серію романів Яна Флемінга про пригоди Джеймса Бонда отримав британський письменник Вільям Бойд. Нова книга з майбутньої серії ось-ось з’явиться на прилавках, але сюжет її досі тримається в секреті. Єдине, про що розповів Вільям Бойд, так це про те, що він хоче змінити термін "дівчина Бонда" на термін "жінка Бонда".

"Я не в захваті від цього словосполучення", – відповів письменник на питання про «дівчат Бонда». Бойд має намір «олюднити» свого героя, зробити так, щоб «агентові 007» був потрібен не просто секс, а нормальні, серйозні відносини. Правда, що стосується інших « злегка негативних " якостей Джеймса Бонда, тут все залишиться як і раніше – супершпигун як і раніше буде палити і вживати спиртне.

Нагадаємо, термін "дівчина Бонда" досі використовувався для позначення численних подружок «агента 007», яких за піввікову історію «бондіани» набралося не менше п’ятдесяти. У Голлівуді навіть існувало повір’я про так зване «прокляття дівчини Бонда» – більшість актрис, які зіграли цю роль, більше не могли пробитися на великий екран в якості виконавиць головних ролей, а так і залишалися вічними учасницями масовки. Правда, бували й винятки: наприклад, Урсула Андресс, Джейн Сеймур, Єва Грін, Деніз Річардс зуміли надалі отримати не менш значимі ролі. А кар’єра актриси українського походження Ольги Куриленко навіть навпаки, пішла по висхідній. І все ж, таких щасливиць виявилося не більше 5-10 %, «прокляття дівчини Бонда» продовжує працювати. Можливо, з введенням нового терміна «жінки Бонда » ситуація докорінно зміниться, і виконавиці ролей в «бондіані» будуть буквально нарозхват у інших режисерів.

Реліз нового роману про Джеймса Бонда під назвою "Соло" призначений на 26 вересня 2013 року.

Дівчата Джеймса Бонда (відео):

:

По материалам: lenta.ru

Читайте також: