fbpx
Політика

Рада Федерації РФ підтримала закон про реформування РАН

 У рамках сьогоднішнього засідання, 25 вересня, Рада Федерації Росії схвалила закон про реформування Російської академії наук. Виходячи з даного документа, управлінням НДІ тепер займатиметься агентство з управління майном РАН. Крім того, державна влада не зможе втручатися в наукову діяльність, а поточний глава академії збереже свій пост ще 3 роки.

Інформація про реформування Російської академії наук з’явилася ще в кінці червня. Перша версія документа передбачала повну ліквідацію РАН , РАМН і РАСГН, проте згодом він був доопрацьований. Так, згідно з прийнятим варіантом закону, Академії медичних та сільськогосподарських наук приєднаються до РАН .

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Відповідно до закону, Російська академія наук тепер буде державною бюджетною установою, яка буде займатися формуванням наукових завдань для інститутів, а також розподіляти бюджетні кошти на проведення досліджень.

Як повідомив заступник голови комітету Ради Федерації з науки, культури та освіти Віктор Косоуров, даний закон передбачає додаткові фінансові зобов’язання з боку держави в розмірі більше 500 мільйонів рублів.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: