fbpx
Суспільство

Кінофорум «Золотий витязь» повернувся до Грузії після шестирічної перерви

Міжнародний кінофорум «Золотий витязь» знову повернувся до Грузії після шестирічної перерви. Вчора, 24 вересня, виступаючи пізно ввечері на церемонії відкриття кінофоруму, президент «Золотого витязя», народний артист СРСР Микола Бурляєв заявив, що форум благословенний Католікос-Патріархом всієї Грузії Ілією Другим.

«Католикос -Патріарх Грузії дуже тепло і душевно прийняв нас і благословив відкриття форуму. Проведення кінофоруму вкрай важлива подія для розвитку співпраці між Росією і Грузією у сфері культури, для підтримки культурного діалогу між двома православними народами», – сказав Бурляєв, який під овації глядачів згодом зачитав вірші російською та грузинською мовами.

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

Кінофорум «Золотий витязь» у Тбілісі вперше відбувся у квітні 2007 року. У програмі поточного фестивалю 10 кінофільмів, зокрема: «Військово-польовий роман» Петра Тодоровського, «Андрій Рубльов» Андрія Тарковського, «Лермонтов» Миколи Бурляева  «Стомлені сонцем 2» Микити Міхалкова, «Гоголь. Найближчий» Наталії Бондарчук, «Поховайте мене за плінтусом» Сергія Снєжкіна і т.д.

Форум триватиме до 26 вересня. У рамках заходу Бурляєв влаштує презентацію свого тритомника «Життя в трьох томах» для грузинських глядачів. За словами актора, у творі йдеться про життя і творчість Володимира Висоцького, Андрія Тарковського, Бернардо Бертолуччі, Резо Чхеїдзе.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Тритомник «Життя в трьох томах» являє собою спогади про тих людей, з якими мене пов’язує велика і тепла дружба, їх життєвий шлях, становлення їх зірками міжконтинентального масштабу», – сказав грузинським ЗМІ Микола Петрович.

Організаторами справжнього кінофестивалю є Міжнародний кінофорум «Золотий витязь» та його представництво в Грузії за підтримки ряду приватних компаній і бізнесменів Грузії.

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: