fbpx
Політика

Кабінет Міністрів затвердив план інтеграції циган в Україні

 Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо реалізації стратегії захисту та інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство. Зазначимо, що стратегія розрахована на період до 2020 року. Про це стало відомо з розпорядження Кабінету Міністрів № 701 від 11 вересня 2013 року.

 Варто відзначити, що в плані передбачається забезпечення зайнятості та соціального захисту циган, а також їх правового захисту. Крім того, передбачено підвищення освітнього рівня, охорона здоров’я, поліпшення житлово – побутових умов, а також задоволення інформаційних та культурних потреб ромів.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Зокрема, розпорядженням Кабміну передбачається проведення інформаційно – просвітницької роботи в Україні. Мета такої роботи – протидія упередженого ставлення населення України до циганів. Крім того, така робота повинна підвищити рівень обізнаності циган про права людини.

 У плані Кабміну також передбачено забезпечення циган документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство.

 Кабмін доручив Державній міграційній службі України в 2014-2015 роках почати облік циган, які отримали документи.

 У місцях проживання ромів соціальними службами та правоохоронними органами буде проведена профілактична робота, мета якої – запобігання бездомності і безпритульності дітей, а також недопущення їх втягування у протиправну і злочинну діяльність.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Раніше стало відомо, що Кабінет Міністрів запропонував Віктору Януковичу подбати про циган. Реалізація «циганської» стратегії обумовлена ​​виконанням владою України рекомендацій для лібералізації Євросоюзом візового режиму для українців.

 За даними всеукраїнського перепису населення (2001 рік), 47600 осіб визнали свою приналежність до ромської національної меншини, – циган.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: