fbpx
Новини світу

ЄС вирішуватиме долю України після виборів у Німеччині

 22 вересня в Німеччині пройдуть федеральні вибори. І тільки після цього лідери Європейського Союзу зможуть зібратися разом і обговорити українське питання: зокрема, наскільки успішно Україна виконує вимоги ЄС, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. Про це заявив міністр у справах Європи МЗС Великобританії Девід Лідінгтон.

 "Коли лідери країн ЄС зберуться разом, я думаю, що це буде після федеральних виборів у Німеччині, вони вирішуватимуть, чи достатньо Україна зробила у сфері політичних реформ, верховенства права. Тобто наскільки вона виконала ті критерії, які були встановлені міністрами закордонних справ 28 країн ЄС наприкінці минулого року", – підкреслив британський міністр.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 У той же час він запевнив громадськість, що ніяких нових вимог для успішного підписання Угоди Євросоюз Україні не висував. Всі умови був чітко сформульовані і озвучені ще в грудні 2012 року. Основні з них: реформування судової системи, виборчого законодавства і вирішення проблеми з екс-прем’єром Юлією Тимошенко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: ВВС Україна

Читайте також: