fbpx
Економіка

«STOP» зарплаті в конверті!

  Провідні спеціалісти ДПІ у Голосіївському районі миттєво відреагували на колективне звернення громадян про порушення їх прав 

 Нещодавно до ДПІ у Голосіївському районі надійшло колективне звернення, в якому громадяни повідомили про використання найманої праці без належного укладення трудових договорів. Оскільки спеціалісти податкової не залишають без уваги жодного звернення, була проведена документальна планова перевірка з питань дотримання чинного трудового та податкового законодавства, в ході якої усі підозри відпали, а натяки про порушення – підтвердились.

 У кафе дійсно працювали 16 трудових нелегалів. Адміністратор, офіціант, 8 кухарів, 4 бармени та 2 кондитери отримали„у конвертах” більше 266 тисяч гривень.

 Керівництвом гастро-кафе не утримувався податок на доходи фізичних осіб з доходів у вигляді виплати заробітної плати працівникам, які фактично перебувають у трудових відносинах з підприємством, але не оформлені згідно чинного законодавства. До того ж на підприємстві були відсутні трудові договори, накази на призначення, штатний розклад, відомості про нарахування заробітної плати та трудові книжки.

 Зневажливе ставлення до норм законодавства призвело до донарахування ПДФО та штрафних санкцій на майже 50 тисяч гривень. Крім того, проти підприємця відкритокримінального провадження.

За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів в Києві

 

Читайте також: