fbpx
Кінотеатри

“Сталінград” Федора Бондарчука увійшов до лонг-листа на премію “Оскар”

За підсумками 2013 року на премію "Оскар" претендують 76 фільмів іноземною мовою. Про це повідомили в прес-службі Американської академії кіномистецтв. Там же розповіли, що Росію представлятиме історична стрічка режисера Федора Бондарчука "Сталінград".

Творці даної стрічки визначили її жанр як історичний екшн. Сценарій фільму був написаний за мотивами роману Василя Гроссмана "Життя і доля".

"Ми відштовхнулися від роману Гроссмана, але знімали принципово іншу картину", – зазначив Федір Бондарчук і додав, що його нова стрічка дуже суб’єктивна.

У фільмі знялися такі актори, як Петро Федоров, Томас Кречман, Андрій Смоляков, Дмитро Лисенков, Олексій Барабаш, Сергій Бондарчук, Яна Студіліна.

У прес-службі Американської академії кіномистецтв повідомили також, що шорт-лист іноземних фільмів-номінантів на "Оскар" оголосять тільки 16 січня 2014 року. Нагадаємо, 86-а церемонія вручення золотих статуеток пройде другого березня 2014 року в кінотеатрі "Долбі" комплексу "Голлівуд енд Хайленд" у Лос-Анджелесі.

"Сталінград" Федора Бондарчука увійшов до лонг-листа на премію "Оскар" (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: