fbpx
Спорт

ЧС-2014. Фатіх Терім просить уболівальників допомогти своїй команді «полум’яними серцями і молитвами»

Відбірний турнір на чемпіонат світу-2014 входить у свою завершальну стадію, і завтра стануть відомі ще кілька національних збірних, які візьмуть участь у фінальній частині світової футбольної першості. Цікава ситуація склалася, наприклад, у відбірковій групі D, де збірна Нідерландів достроково забезпечила собі вихід на чемпіонат світу, зайнявши в своїй групі перше місце. А ось за друге місце і, відповідно, за стикові матчі, боротьбу ведуть збірні Румунії і Туреччини, які в останній ігровий день будуть вирішувати свої завдання в поєдинках проти Естонії і Нідерландів, відповідно.

Нагадаємо, що збірну Туреччини зараз очолює відомий в Європі фахівець Фатіх Терім, прихід якого в національну команду чимось схожий на призначення головним тренером української збірної Михайла Фоменка. Збірна Туреччини, як і збірна України, в якийсь момент, як здавалося багатьом фахівцям, втратила шанси на поїздку до Бразилії. Фатіх Терім, як і Михайло Фоменко, вдихнули у свої команди нове життя і тепер обидві збірні ведуть боротьбу за путівку до Бразилії.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Збірній Туреччини для того, щоб зайняти в групі друге місце і не залежати від результату матчу Румунія – Естонія, необхідно обіграти сильну збірну Нідерландів. Завдання складне, але вирішуване. Теоретично в цій групі друге місце може зайняти і збірна Угорщини, але лише при дуже вдалому для цієї команди збігу обставин.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Напередодні матчу в Стамбулі проти збірної Нідерландів Фатіх Терім зробив дуже цікаву заяву. «У вівторок нам потрібна допомога понад 50 тисяч вболівальників», – заявив фахівець і додав: «Потрібні їхні полум’яні серця і молитви. Все має бути в червоно -білих кольорах, всі повинні надати підтримку національній команді».

«Для нас дуже важливо, щоб трибуни були терпимі до можливих помилок наших гравців. У вболівальників є можливість зробити те, що не під силу мені і моєму штабу», – резюмує головний тренер збірної Туреччини Фатіх Терім, назвавши гру з Нідерландами однією з найважливіших в історії турецького футболу.

За матеріалами: sport.ua

Читайте також: