fbpx
Політика

Пан Гі Мун запропонував об’єднати в Сирії місії ООН і Організації з заборони хімічної зброї

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Мун запропонував для більш успішного виконання поставлених завдань зі знищення наявних в Сирії арсеналів хімічних запасів об’єднатися і створити спільну місію ООН і Організації з заборони хімічної зброї.

На думку генсека ООН, місія повинна базуватися в Дамаску.

"Враховуючи поточну обстановку, присутність спільної місії в Сирії буде дуже обмеженою. У цій країні буде розміщений лише той персонал, присутність якого необхідна для виконання поставлених завдань. Офіс в Дамаску буде служити оперативною базою", – йдеться в листі, який Пан Гі Мун направив до Ради Безпеки Об’єднаних Націй.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Крім того, Пан Гі Мун запропонував створити ще одну базу на Кіпрі, яка займатиметься підтримкою груп, що відправляються до Сирії. База на Кіпрі могла б також служити тренувальним центром для персоналу майбутніх місій, в якому можна буде проходити підготовку і в технічній сфері, і у сфері забезпечення безпеки. Імовірно, чисельність спільної місії не перевищуватиме 100 осіб.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Пан Гі Мун запропонував об’єднати в Сирії місію ООН і Організації з заборони хімічної зброї (відео):   

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: