fbpx
Політика

Україна стане членом НАТО, – Парубій

У тому, що Україна стане членом НАТО, немає ніяких сумнівів. Про це на засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Читайте: Україна повинна бути готова до активізації бойових дій з боку РФ, – Парубій

За його словами, в умовах російської агресії Україна вибудовує нову систему забезпечення національної безпеки, яка в майбутньому повинна спиратися, перш за все, на власні можливості. Разом з тим Україна потребує дієвих зовнішніх гарантій безпеки і всебічної допомоги з подолання зовнішньої агресії і російської пропаганди.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Андрій Парубій зазначив, що за час російської агресії значно зросла громадська підтримка курсу на членство України в НАТО. І сьогодні майже половина громадян країни підтримує вступ України в НАТО, що свідчить про фундаментальні зміни в свідомості українців за останні роки.

«Ми виходимо з того і ми стоїмо на тому, що чинним є рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО. Ми переконані, що це рішення буде реалізовано. Нехай з часом, але, без сумніву, Україна стане членом НАТО», – сказав Андрій Парубій.

Читайте також: