fbpx
Політика

Необхідно розглядати законопроекти незалежно від їх автора – Кличко

 Під час Погоджувальної ради 21 жовтня, лідер парламентської фракції «УДАР» Віталій Кличко заявив, що Верховна Рада має розглядати законопроекти незалежно від того, хто є їх автором, а в першу чергу, відштовхуючись від їх значущості для суспільства.

За його словами, щотижня фракція «УДАР» подає на включення до порядку денного законопроекти, спрямовані на підтримку підприємств, позбавлення влади пільг, а також ті, які зроблять соціальну систему більш справедливою.

«Борги із зарплат і соціальних виплат показують, що нинішня влада не може ефективно керувати. То, можливо, прийшов час почути опозицію? І розглянути наші законопроекти не з позиції, хто їх подав – а по суті?», – зазначив Віталій Кличко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він також вважає, що важливі для країни питання необхідно ставити до порядку денного не аби як, а так, щоб був час на їх розгляд. Як приклад він навів законопроект про соціальний захист членів сімей загиблих військовослужбовців, який стоїть у кінці порядку денного на п’ятницю, коли на нього не вистачить часу.

«Такі питання необхідно ставити з ранку і на початку тижня», – підкреслив Віталій Кличко.

В черговий раз нагадав він і про необхідність вирішення питання виборів у Києві. Крім того, звернув Кличко увагу і на те, що представники громадськості вже не раз відзначали, що закон «Про доступ до публічної інформації» не працює.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Щоб перекрити чиновникам можливість ховати від суспільства інформацію, необхідно прийняти законопроект № 0947, який усуне конфлікти в законодавстві. Законопроект, до речі, урядовий – тому не бачу проблем з тим, щоб його розглянути і прийняти», – додав лідер «УДАРу».

Наостанок він згадав про законопроект щодо права журналістів бути присутніми і транслювати засідання парламентських комітетів, який був зареєстрований ще в травні фракцією «УДАР». За його словами, фракція «УДАР» вимагає внести його до порядку денного.

Читайте також: