fbpx
Новини світу

Чехія хоче лібералізувати візовий режим з Україною – Мілош Земан

Чехія хоче лібералізувати візовий режим з Україною, а також збільшити кількість генеральних консулів Чеської Республіки в Україні. Про це президент Чеської Республіки Мілош Земан заявив після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у понеділок, 21 жовтня.

«Ми хотіли б і прагнемо лібералізувати візовий режим, тому що ми вважаємо, що лібералізація візового режиму буде допомагати пожвавленню нашої взаємної співпраці. Ми також хотіли б збільшити кількість генеральних консулів Чеської Республіки в Україні. І ми також хотіли б вести переговори про покупку об’єкта нерухомості на тому місці, де колись мав свою резиденцію перший Президент Чеської Республіки Томаш Гарріг Масарик», – сказав Мілош Земан.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, Президент Чехії Мілош Земан прибув до України з офіційним візитом 20 жовтня. Тут він пробуде до 22 жовтня. У ході візиту планується обговорити широкий спектр актуальних питань розвитку українсько-чеських відносин, українську євроінтеграцію, а також підписати ряд двосторонніх документів.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: