fbpx
Політика

Якщо Україна піде шляхом Вірменії, то ЗВТ з ЄС не буде можливою – експерт Єврокомісії

Створення ЗВТ з ЄС не забороняє Україні поглиблювати економічні відносини з країнами СНД, хоча європейські стандарти і відрізняються від російських. Про це повідомив заступник генерального директора Директорату Єврокомісії з питань торгівлі Пітер Балаш під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації з питання наближення підписання Угоди з ЄС, передає кореспондент УНН.

Говорячи про переваги, які отримає український бізнес від Угоди з ЄС і створення ЗВТ, П. Балаш зазначив, що Україна може зробити свій вибір у бік Митного союзу, проте тоді вільний торговий простір з ЄС і вихід на внутрішній європейський ринок буде неможливим.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

"Якщо Україна піде за прикладом Вірменії та приєднається до Митного союзу, то це буде вибір при якому Україна вже не зможе мати вільні торговельні відносини з ЄС та іншими країнами", – зазначив П. Балаш.

Він також зазначив, що стандарти ЄС і Росії в різних сферах відрізняються, а тому гармонізувати свої стандарти в обидві сторони буде неможливо, вважає експерт.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Якщо Україна хоче шукати можливості для гармонізації митних регуляцій і наблизити їх до міжнародних стандартів, то немає жодної проблеми. Проблема буде тоді, коли Україна в один і той же час буде намагатися підганяти свої стандарти і до європейських, і до російських, то це буде неможливо", – резюмував експерт Єврокомісії з торгівлі.

Джерело: УНН

Читайте також: