fbpx
Право

З 1 січня 2014 р. змінюються правила в’їзду до Грузії

Міністерство інфраструктури України звертає увагу міжнародних автомобільних перевізників: з 1 січня 2014 р. автомобільні транспортні засоби, які будуть здійснювати міжнародні перевезення, мають право в’їхати на територію Грузії лише за наявності таких видів дозволів: двосторонніх разових; багаторазових дозволів; дозволів ОЧЕС (BSEC) і дозволів ЄКМТ (ECMT). Саме з наступного року набуває чинності відповідна Постанова Уряду Грузії. Про це УНН повідомили у прес-службі міністерства.

За повідомленням Міністерства економіки та сталого розвитку Грузії, здійснення міжнародних автомобільних перевезень з порушенням умов міжнародних договорів, а також в’їзд іноземних автоперевізників без відповідного дозволу, відповідно до законодавства Грузії тягне штрафні санкції у розмірі 5000 ларі.

Мінінфраструктури просить автоперевізників, щоб уникнути конфліктних ситуацій при здійсненні перевезень в Грузії, враховувати дану інформацію.

Постановою Уряду Грузії від 9 вересня 2013 року № 229 визнано недійсним Постанова Уряду Грузії від 25 липня 2012 року № 286, на підставі якої на прикордонних митних пунктах при в’їзді до Грузії можна було отримати дозвіл вартістю 200 ларі для здійснення міжнародних автомобільних перевезень територією Грузії.

Джерело: УНН

Читайте також: