fbpx
Новини світу

20 жителів цокольних квартир одночасно прийшли до приймальні Президента

Приблизно 20 жителів цокольних квартир з Ірпеня та Бучі одночасно прийшли подати заяви до приймальні Президента, щоб знайти управу на Комісію, яка здійснює регулювання у сфері електроенергетики (НКРЕ), оскільки вказані громадяни платять тариф на електроенергію в п’ять разів більший, зокрема, від 1,5 тис. до 3 тис. грн щомісяця за власну квартиру, передає кореспондент УНН.

Активісти прийшли до глави держави з однаковоюю заявою, суть якої полягає в тому, що НКРЕ дискримінує кожного жителя цокольної квартири, оскільки Комісія встановила для цих квартир тариф на електрику, який у п’ять разів більший за тариф, за яким платить населення. З початку опалювального сезону мешканці платять за електроенергію від 1,5 тис. до 3 тис. грн.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

"У людей беруть за опалювальний період від 1,5 тис. до 3 тис. за електроенергію, таким чином наші люди знімають свої власні квартири у енергетичних компаній. Тому сьогодні люди прийшли до приймальні Президента з однією заявою, в якій говориться про те, що НКРЕ, приймаючи постанову № 498 в 2012 році, упустила одне поняття – "інші електрифіковані споруди" – і це створило умови для вирваних людей поза законом, що змушує їх платити за свої квартири за промисловим тарифом 1,25 грн за кВт. Також у цих квартирах єдиним енергоносієм є енергія, оскільки там немає теплогазопостачання", – зазначив голова громадської організації "Об’єднання власників квартир міста Ірпіня" Максим Плешко.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Крім цього, за словами активістів, після подачі заяви до Президента, вони проведуть мітинг біля НКРЕ.

Джерело: УНН 

Читайте також: