fbpx
Новини світу

Підготовка до будівництва полігону в Люботині – законна, існуюче звалище експлуатують з порушеннями – прокуратура

Звалище у Люботині експлуатується з численними порушеннями вимог санітарно-епідеміологічного законодавства. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомив заступник прокурора області Леонід Лахтюк, це показали результати перевірки, проведеної на вимогу прокуратури фахівцями Держсанепідслужби в області.

Звалище не обваловане (відсутній земляний рів за периметром), немає дезінфекційного бар’єру і газовідвідних свердловин, відходи лежать хаотично.

У зв’язку з цим першого заступника Люботинського міського голови та начальника управління комунального майна міської ради притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів. Останньому також внесено подання про усунення порушень.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

Разом з тим, прокурорська перевірка законності будівництва нового полігону твердих побутових відходів на місці існуючого звалища порушень не виявила.

"Виконавчий комітет Люботинської міськради розробив "Детальний план території комплексу з управління комунальними відходами у м. Люботин Харківської області". Цей документ узгоджений Державної санітарно-епідеміологічною службою України та органами державної виконавчої влади, які надали позитивні висновки", – зазначив Л. Лахтюк.

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

Зараз створюється робочий проект будівництва полігону, зокрема розділ "Оцінка впливу на навколишнє середовище".

"Будівництво полігону можна буде розпочати лише після остаточного затвердження цього проекту, а також отримання позитивних висновків ряду державних експертиз з обов’язковим урахуванням громадської думки", – резюмував заступник прокурора області.

Джерело: УНН

Читайте також: