fbpx
Новини світу

РФ не вводитиме візовий режим щодо громадян України – Сергій Лавров

  Москва не має наміру вводити візовий режим щодо громадян України, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи в Державному техуніверситеті в Ростові-на-Дону в понеділок.

"Якщо йдеться про російську позицію, позицію МЗС, то ніяких візових режимів вводити не збираємося", – сказав глава російського зовнішньополітичного відомства.

"Перехід від безвізового режиму до візового відбувався в ситуаціях, коли країни Східної та Центральної Європи вступали до ЄС. Це було однією з вимог для претендента на членство", – зазначив С. Лавров.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

"Візи – це було б колосальною помилкою. Російська Федерація віз вводити не збирається (з Україною – ІФ)", – вказав глава МЗС РФ.

Крім того, глава МЗС РФ вважає правильним здійснювати поїздки громадян Росії і України по закордонних паспортах.

"Я вважаю, що це абсолютно правильно. Треба їздити по закордонних паспортах, а не за внутрішніми паспортами… Закордонний паспорт зараз отримати – не проблема", – сказав С. Лавров, виступаючи в Донському державному техуніверситеті в понеділок.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За його словами, необхідно все зробити так, щоб до моменту, коли такий формат буде вводитися, всі бажаючі змогли отримати закордонні паспорти.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: