fbpx
Політика

«Ситуація з законопроектом Рудьковського – це сигнал до ЄС про готовність України до компромісу», – Павло Нусс

 Політичний експерт Павло Нусс впевнений, що факт зникнення і появи законопроекту № 3444 «Про лікування засуджених» – це приклад сучасних політичних технологій і сигнал до Євросоюзу про готовність України до компромісу. Нагадаємо, що законопроект у парламенті зареєстрував Микола Рудьковський.

 «Факт появи і зникнення з сайту Верховної ради законопроекту № 444, в якому мають врегульовуватися юридичні питання щодо звільнення Тимошенко – яскрава політтехнологія. Використання політичних технологій на вищому рівні – це нормальне явище для західних держав. У цивілізованому світі без використання таких маневрів складно домогтися деяких результатів. У нашому випадку, була продемонстрована готовність української влади до компромісу. Це сигнал для ЄС», – міркує експерт.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У цьому «сигналі» говориться, що закон по «справі Тимошенко» готовий, проте потребує деякого доопрацювання. Тому його і вирішили зняти з ознайомлення для громадськості. Крім того, упевнений аналітик, це є і сигналом для опозиції – їх попередили, що «закон вже є і подаємо його ми, а ви пасіть овець».

 Павло Нусс вважає, що опозиціонери незабаром можуть втратити підтримку з боку західного суспільства.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 «У програшній ситуації виявилися саме опозиціонери. Зайва критика захистом Юлії Тимошенко та окремими опозиціонерами ініціатив Європейського парламенту дасть про себе знати. Парадокс, але представникам офіційного Брюсселя в даний момент комфортніше домовлятися з представниками влади. Те, що законопроект, який звільняє Тимошенко, був зареєстрований і оброблений представниками парламентської більшості, говорить про те, що опозиція програє владі», – додав Нусс.

 На думку аналітика, тему Юлії Тимошенко і Євросоюзу Яценюк вже програв владі.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: