fbpx
Політика

Євроінтеграція під великим питанням – Ємець

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Леонід Ємець зізнався, що у нього недобрі передчуття щодо євроінтеграції України.

«Янукович і його регіональна компанія водять таку каламутну козу, що проста і явна перспектива підписання Асоціації з ЄС сьогодні під великим питанням», – написав нардеп у Facebook.

Як він зазначив, там, де було б достатньо поставити один підпис для помилування, влада вибрала «парламентський шлях», а згодом і купу законопроектів, відсутність позиції Партії регіонів і чисто процедурно довгий шлях проходження документа через парламент.

За його словами, вже зараз є законопроект Анжеліки Лабунської, який підтримала Європа, проте Партія регіонів не поспішає його приймати, посилаючись на необхідність внести до нього поправки.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Те, що відбувається ніяк не схоже на процес єднання європейських держав. Ясно, що Янукович шукає будь-яку можливість залишити Тимошенко за ґратами. А Європа силою примушує Україну (в особі її президента) відмовитися від практики політичних переслідувань. І це дійсно те, чого я, як громадянин України чекаю від євроінтеграції. Не шенгенських віз, а європейських стандартів демократії та верховенства права», – написав Леонід Ємець.

Як вважає депутат, послідовна позиція європейського співтовариства в питанні Тимошенко є сигналом для України про те, що її громадяни можуть розраховувати на захист від свавілля діючої влади.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Проте і Янукович це розуміє. Не знаю, яка собака пробігла між ним і Путіним, швидше за все він і сам добре розуміє, що російська Сім’я проковтне його сім’ю і не подавиться. А Європа захищає свободу і власність всіх рівно. І тому все "нажите непосильною працею" залишиться недоторканим і в безпеці. Як і сам "гарант". Але це вже план ураження. Визнання того що він реально допускає програш на президентських виборах 2015 », – додав Леонід Ємець.

Читайте також: