fbpx
Політика

Мітинг на підтримку української євроінтеграції відбувся в Лондоні

У Лондоні мітинг на підтримку української євроінтеграції відбувся під гаслом: «Брюссель!  Не здавай Україну!»

 Більше ста українців Великобританії взяли участь у мітингу за європейську інтеграцію України біля будівлі британського парламенту у Вестмінстері. Як повідомляє кореспондент УНІАН з Лондона, учасники мітингу тримали гасла: "Брюссель! Не здавай Україну!" , " Путін, руки геть від України!" та інші. Також учасники акції тримають в руках прапори України та Європейського Союзу. Вони висловили вимогу до уряду України скасувати своє рішення про відмову від подальшої євроінтеграції держави.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Український уряд ще має час змінити своє рішення про призупинення євроінтеграції і не відмовлятися від європейського курсу, який обрав український народ", – сказав, виступаючи перед учасниками акції, директор українського Інституту в Лондоні юрист Ендрю Гундер.

Віце-президент Спілки українців Британії Ірина Терлецька заявила у своєму виступі: "Україна не повинна поступатися під російським тиском, а повинна рухатися в Європу!"

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У своїй заяві в п’ятницю глава британського дипломатичного відомства Вільям Хейг висловив жаль з приводу рішення уряду України призупинити роботу над Угодою про асоціацію з ЄС, яка планували підписати на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі наприкінці наступного тижня.

Джерело: УНІАН

Читайте також: