fbpx
Новини світу

«Беркут» жорстко розігнав Євромайдан в Києві, є постраждалі

У центрі Києва «Беркут» жорстко розігнав Євромайдан, госпіталізовані, щонайменше, 40 осіб

 На Майдані Незалежності в Києві бійці спецпідрозділів жорстко розігнали учасників акції на підтримку євроінтеграції України. Як повідомляє 5-й канал, штурм почався близько четвертої  години ранку. Народний депутат Андрій Шевченко стверджує, що десятки людей постраждали, ще стільки ж – затримані. Відомо, що більше тридцяти молодих людей затримали і відвезли до Шевченківського райвідділу міліції. На місці присутні лідер фракції у ВР « Батьківщина » Арсеній Яценюк і представник уповноваженого з прав людини.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Активісти Євромайдану розповіли, що близько трьох тисяч озброєних спецназівців пішли проти всього декількох сотень мирних демонстрантів. Активістів били ногами, палицями, застосовували шумові гранати і газ. Інші активісти повідомляють, що в даний час "Беркут" патрулює передмістя столиці в пошуках активістів.

Як передає кореспондент УНІАН, на даний час центр Києва заповнений працівниками спецпідрозділів та їх транспортом – автобусами і автозаками. «Беркут» щільною шеренгою оточив Майдан Незалежності. На Майдані, де проходила студентська акція на підтримку євроінтеграції, комунальники прибирають «сліди нічної зачистки».

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Джерело: УНІАН

Читайте також: