fbpx
Політика

Олександр Єфремов не вважає за можливе виконати вимоги, які висунула опозиція

У Партії регіонів вважають, що вимоги опозиції спрямовані на розвал української держави.

Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов не вважає за можливе виконати вимоги, які висунула опозиція на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту в понеділок.

"З цих 4 пунктів я не розумію, як можна щось обговорювати і які вимоги можна виконувати. І мені здається, що наші колеги свідомо чи несвідомо, але роблять все можливе для розвалу нашої держави", – заявив він на засіданні погоджувальної ради в понеділок у Києві.

Говорячи про вимогу відправити у відставку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та розформувати спецпідрозділ "Беркут", О. Єфремов зазначив: "З думкою людини, яка вважає, що розвалити систему управління правоохоронних органів держави – ​​це сьогодні прерогатива його роботи, наша фракція ніяк погодитися з цим не може".

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Крім того, лідер фракції Партії регіонів підкреслив, що для того, щоб створити тимчасову слідчу комісію, про яку говорила опозиція, необхідно, щоб парламент працював, і народні депутати регулярно працювали в законодавчому органі.

Водночас О. Єфремов не вважає за необхідне запрошувати генерального прокурора Віктора Пшонку з доповіддю до парламенту. Він зазначив, що лідери опозиції вимагають, "щоб відзвітував генеральний прокурор щодо документу, який вони самі проголосували в парламенті і проголосували свідомо, не даючи прокурору ніякої можливості працювати за цим документом".

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Як повідомлялося, лідери опозиційних фракцій парламенту на засіданні погоджувальної ради в понеділок заявили про вимоги відставки голови МВС В.Захарченка, уряду Миколи Азарова, створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів побиття мирних громадян на акціях протесту, а також наполягають, щоб генпрокурор В. Пшонка відзвітував перед Верховною Радою у вівторок.

"Якщо Верховна Рада України не виконає ці вимоги, то Верховна Рада в звичайному режимі працювати не буде", – заявив лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко.

Після цього лідери опозиційних фракцій покинули засідання погоджувальної ради.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: