fbpx
Політика

Опозиція дозволила прийняти бюджет Києва і згорнула пікет

Опозиція припинила пікет засідання Київради, внесла свої пропозиції до проекту міськбюджету.

Опозиція дозволила прийняти бюджет Києва і згорнула пікет Печерської райдержадміністрації, де проходить засідання Київради.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", до журналістів вийшли глава Київської міськдержадміністрації Володимир Макеєнко і народний депутат від "Свободи" Ігор Мірошниченко та оголосили цю домовленість.

"Ми сьогодні приймаємо бюджет, як домовилися з опозицією, про соціальний та економічний розвиток Києва. Я вдячний за розуміння", – сказав В. Макеєнко.

Він визнав, що існує питання легітимності Київради, а також необхідність здійснювати капітальні вкладення для розвитку Києва.

В. Макеєнко також повідомив, що опозиція внесла свої пропозиції до бюджету і "ми їх врахуємо".

"Перший крок зроблено", – сказав він, додавши, що другий крок – це питання повернення райрад.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

"У Києві зараз нестабільна політична ситуація, але так не може бути вічно. Політики пропонують повернути районні ради. Чому ні? Якщо це заспокоїть ситуацію, якщо це відповідає здоровому глузду і логіці, якщо райради беруть на себе частину відповідальності, тоді потрібно передавати владу їм", – сказав В. Макеєнко.

І. Мірошніченко повідомив, що опозиція контролюватиме виконання обіцянки про повернення райрад.

"Якщо вони цього не зроблять, то будемо робити те, що зробили недавно на Троєщині – створювати Народну Раду і відновлювати народне самоврядування на місцях", – сказав "свободівець".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", посилену охорону Печерської РДА знято, співробітники міліції в спецоборудовании і з щитами залишили будівлю, в коридорах продовжують залишатися кілька десятків правоохоронців.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як повідомлялося, депутати Київради прийняли до розгляду бюджет і програму соціально-економічного розвитку столиці на 2014 рік.

Народні депутати від опозиції не висловили свою позицію і покинули сесійну залу Київради.

У кулуарах народний депутат (фракція "Свобода") Андрій Іллєнко зазначив, що депутати від опозиції дають можливість Київраді прийняти бюджет столиці, оскільки розуміють необхідність виплати зарплати бюджетникам і витрат на капітальні вкладення.

Раніше він також запросив керівництво Києва повернутися в будівлю КМДА. "Там немає екстремізму, приходьте. Там немає екстремізму – там проходять культурні заходи, проходять вечори, грає музика", – запевнив він.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: