fbpx
Новини світу

Загрози і санкції не можуть заборонити Росії підтримувати російськомовних громадян, – Валентина Матвієнко

У п’ятницю, 7 березня, відбулася зустріч спікера Ради Федерації Росії Валентини Матвієнко та голови кримського парламенту Володимира Константинова. Після цієї зустрічі, Валентина Матвієнко заявила, що загрози і санкції не можуть заборонити Російській Федерації підтримувати російськомовних громадян. За її словами, «це наша історична місія». Спікер Радфеда також зазначила, що Росія «мирна країна», яка хоче співпрацювати з країнами Європейського союзу і з Сполученими Штатами. «Треба відкинути мову погроз і налагоджувати взаєморозуміння, незважаючи на наявні розбіжності», – так вважає Валентина Матвієнко.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Говорячи про нинішній уряд України, російський політик зазначила, що цей уряд «не має загальнонаціонального мандату». З легітимно обраною народом владою, як заявила Валентина Матвієнко, Росія зацікавлена ​​у співпраці. «Ми впевнені – ніколи не буде війни між нашими братніми народами», – підкреслила Валентина Матвієнко, висловивши впевненість, що влада Криму зробить все можливе для проведення референдуму з визначення статусу АРК максимально прозоро і чисто.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Крім того, Валентина Матвієнко звернула увагу, що підтримка неонацистських і ксенофобських настроїв в одній з європейських країн є неприпустимою.

 У свою чергу, глава кримського парламенту Володимир Константинов розповів, що в ході референдуму кримчанам буде запропоновано відповісти на два питання: увійти до складу Російської Федерації і отримати гарантії безпеки або ж залишитися у складі України на підставі положень Конституції 1992 року.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: