fbpx
Новини світу

У Росії порушили кримінальну справу щодо Геннадія Балашова

Заява українського підприємця Геннадія Балашова слугувала підставою для порушення російськими правоохоронцями кримінальної справи за публічні заклики до екстремізму.

 У російських засобах масової інформації з’явилася заява офіційного представника Слідчого комітету РФ Володимира Маркіна, який відзначив наступне: «На думку слідства, 10 березня 2014 року Геннадій Балашов, виступаючи на площі в Києві, публічно закликав до вбивства російських громадян як у Криму, так і на території України». Володимир Маркін вважає, що українському підприємцю Геннадію Балашову можуть заочно пред’явити звинувачення. Крім того, Балашов буде оголошений в розшук, а представники слідства мають намір звернутися до суду з клопотанням про арешт підприємця.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

 «Ні великі банківські рахунки, ні шалене русофобство не допоможе ні Балашову, ні іншим подібним діячам уникнути кримінальної відповідальності. Рано чи пізно їм так само, як і багатьом членам УНА -УНСО, доведеться відповісти перед російським правосуддям», – наводяться слова представника Слідчого комітету з посиланням на РІА Новини.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: