fbpx
Політика

Закон про амністію дозволить відновити справедливість – Кожем’якін

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем’якін вважає, що прийняття закону про амністію в 2014 році дозволить відновити справедливість щодо осіб, які були засуджені за надуманими підставами.

 За його словами, за останні три роки парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності отримав близько 16 тисяч звернень від батьків, родичів 18 – 19 -річних дітей, які були засуджені на 3-4 роки за те, що вкрали пляшку пива або відро картоплі.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 При цьому він звернув увагу на те, що ті злочинці, які крали мільйони, залишалися на волі, оскільки мали гроші, щоб відкупитися від правоохоронців і суддів.

 Як нагадав Андрій Кожем’якін, попередня влада майже чотири роки не приймала закон про амністію.

 Нардеп розповів, що згідно з новим законом, амністія не буде застосовуватися щодо громадян, які були засуджені за насильство, вбивства, тортури, а також осіб, які скоїли повторні злочини або злочини проти держави.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Також він привітав прийняття парламентом змін до Кримінально-виконавчого кодексу щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів.

Читайте також: