fbpx
Новини світу

З Криму продовжують виїжджати татари

 Як сьогодні, 12 березня, повідомили в Державній прикордонній службі України, територію Кримського півострова почали залишати татари. За даними відомства, тільки за вчорашній день з півострова виїхали 158 осіб.

 У відомстві зазначили, що за останні дні територію Автономної республіки Крим покинули 557 біженців. 70 з них змогли отримати притулок в Хмельницькій області. Всі ці люди розмістилися в профспілковому санаторії, розташованому в селищі Маків Дунаєвецького району. Інформацію про це надала директор департаменту соціального захисту в Хмельницької обласної державної адміністрації Світлана Лукомська.

Читайте також:  Благодатний вогонь в Єрусалимі у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують

 Як повідомляє УНІАН, усі 70 осіб, які вирушили на Хмельниччину, за національністю татари.

 «В основному, це батьки з дітьми, а також літні люди. Всі ці люди говорять, що вони бояться не стільки солдатів Російської Федерації, як «тітушок» і різного роду провокаторів», – прокоментувала ситуацію Світлана Лукомська.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Дав свою оцінку ситуації та секретар Ради національної безпеки України Андрій Парубій. На його думку, кількість біженців з Криму буде продовжувати рости.

Читайте також: