fbpx
Новини світу

У Росії порушили кримінальну справу щодо Геннадія Балашова

Заява українського підприємця Геннадія Балашова слугувала підставою для порушення російськими правоохоронцями кримінальної справи за публічні заклики до екстремізму.

 У російських засобах масової інформації з’явилася заява офіційного представника Слідчого комітету РФ Володимира Маркіна, який відзначив наступне: «На думку слідства, 10 березня 2014 року Геннадій Балашов, виступаючи на площі в Києві, публічно закликав до вбивства російських громадян як у Криму, так і на території України». Володимир Маркін вважає, що українському підприємцю Геннадію Балашову можуть заочно пред’явити звинувачення. Крім того, Балашов буде оголошений в розшук, а представники слідства мають намір звернутися до суду з клопотанням про арешт підприємця.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Ні великі банківські рахунки, ні шалене русофобство не допоможе ні Балашову, ні іншим подібним діячам уникнути кримінальної відповідальності. Рано чи пізно їм так само, як і багатьом членам УНА -УНСО, доведеться відповісти перед російським правосуддям», – наводяться слова представника Слідчого комітету з посиланням на РІА Новини.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: