fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ГПУ розглядає справи загиблих на Майдані як «масове вбивство людей»

Генеральна прокуратура України об’єднала всі справи за фактом вбивства активістів під час мітингів в одне кримінальне провадження. Таку інформацію передав Олег Махніцький, уповноважений Верховної Ради України з контролю за діяльністю прокуратури. Про це Олег Махніцький заявив з ​​трибуни в парламенті. Слова політика передає «Українська правда».

 «Справи розслідуються за фактом спроби використовувати зброю на масових акціях, розслідується факт масового вбивства громадян вищим силовим керівництвом України», – заявив уповноважений Верховної Ради у справах прокуратури.

 Олег Махніцький сказав, що раніше всі справи щодо вбивств на Майдані були «розкидані» по окремих виробництвах.

Читайте також:  СБУ затримала ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

 Після цього Олег Махніцький зазначив, що було відкрито єдине кримінальне провадження про затримання Віктора Пшонки.

 Крім того, додав Олег Махніцький, на даний момент майже всі заарештовані в ході мирних протестів були випущені на свободу. В даний момент за ґратами залишаються лише троє активістів, які будуть випущені на свободу якомога швидше.

 Олег Махніцький запевнив, що всі кримінальні виробництва проти протестуючих в прокуратурі будуть закриті. Крім того, всі активісти Майдану будуть звільнені від відповідальності «за реабілітуючими обставинами». У цьому питанні не йдеться про звільнення «на підставі закону про амністію».

Читайте також:  СБУ затримала ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

 «Ці громадяни повинні бути виправдані», – упевнений він.

 Раніше повідомлялося, що 22 лютого Янукович, Пшонка і Клименко не змогли відлетіти з аеропорту Донецька. Про це в кулуарах парламенту розповів Арсен Аваков, тимчасово виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ України.

 «Після того, як Віктору Януковичу не дали відлетіти, він вийшов з літака, сів у машину і поїхав у невідомому напрямку», – підкреслив Арсен Аваков.

Читайте також: