fbpx
Політика

«Я не був упевнений в успіху переговорів з Януковичем», – глава МЗС Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер прокоментував недавні переговори з українською владою. Як запевнив глава МЗС Німеччини, ні в нього, ні у колег з Польщі та Франції перед візитом в Україну не було впевненості в успіху «миротворчої місії». Франк- Вальтер Штайнмайер вважає, що угоду про врегулювання кризи в Україні буде дуже непросто здійснити. Слова дипломата передає РИА Новости.

Нагадаємо, що після 2-денних переговорів з дипломатами з Німеччини, Польщі та Франції, президент України Віктор Янукович і лідери української опозиції уклали угоду про врегулювання кризи. В угоді сказано про повернення Конституції зразка 2004 року, створення в Україні уряду народної єдності і дострокових президентських виборів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Це була поїздка в невідомість. Ми усвідомлювали той ризик, досягнення угоди здавалося мені швидше неймовірним. Проте ми вірили, що повинні хоча б спробувати», – заявив Франк- Вальтер Штайнмайер.

 Глава МЗС Німеччини прогнозує, що з реалізацією досягнутої угоди в Україні можуть виникнути деякі труднощі. Не виключено, міркує дипломат, що все взагалі може «провалитися». Зокрема, пояснив він, в Україні можуть бути спроби перешкодити здійсненню зазначеної угоди.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Дипломат вважає, що чинити опір реалізації даної угоди можуть не тільки в оточенні Януковича, а й прихильники української опозиції.

 За словами Штайнмайера, політики з Російської Федерації активно сприяли розробці антикризового плану для України. Уповноважений з прав людини Росії Володимир Лукін провів переговори з українською стороною «дуже конструктивно».

«Закінчення кровопролиття – і в російських інтересах», – додав міністр.

Читайте також: