fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Аваков оголосив Януковича в розшук і розповів про його пошуки

 В.о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков вирішив поінформувати громадян про те, як просуваються пошуки екс-президента Віктора Януковича та інших лідерів його режиму. За його словами, разом з головою СБУ Валентином Наливайченком вони всю ніч займалися врегулюванням ситуації в Севастополі і також намагалися розшукати екс-президента.

 Як повідомив Аваков, 21 лютого Янукович в супроводі Клюєва вилетів вертольотами з Києва в Харків, розраховуючи взяти участь у з’їзді депутатів Партії регіонів у Харкові. Потім, 22 лютого, переночувавши в держрезиденції в Харкові, Янукович відмовився від участі в з’їзді, записав відеозвернення і на вертольоті полетів до аеропорту Донецька.

 Прибувши в аеропорт разом з охороною, з вертольотів екс-президент пересів на два приватних літаки і намагався вилетіти, проте йому перешкодила прикордонна служба. Після цього Янукович відправився в держрезиденцію в Донецьку і пробув там кілька годин.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Пізнього вечора 22 лютого, на автомобілі, без супроводу ДАІ, кортеж Януковича відбув до Криму. Прибув він туди 23 числа і зупинився в одному з приватних санаторіїв, навмисно ігноруючи державні спецоб’єкти.

 «Дізнавшись про рішення парламенту щодо призначення в.о. президента України Турчинова О. В., і про виліт до Криму новопризначених голів МВС та СБУ, Янукович спішно покинув приватний санаторій у напрямку до аеропорту Бельбек, в якому до цього часу вже перебували ми з Наливайченком», – додав Арсен Аваков.

 О 23:50, не доїжджаючи до аеропорту Бельбек, Янукович зупинився в приватній резиденції в районі Балаклави, де зібрав всю свою охорону, щоб дізнатися, хто залишиться з ним, а хто ні.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 «Частина співробітників УДО висловили бажання «залишитися тут». Янукович, попрощавшись з ними – передав офіційну відмову від державної охорони.  Співробітники управління державної охорони, що не пішли за ним забрали всю державну зброю, для передачі її в кримське відділення УДО», – розповів Аваков.

 З рештою охоронців Янукович і Клюєв трьома машинами відбули в невідомому напрямку, відключивши всі види зв’язку.

 «Інформую на сьогоднішній ранок. Порушено кримінальну справу за масові вбивства мирних громадян. Янукович і ряд інших посадових осіб ОГОЛОШЕНІ В РОЗШУК», – написав він наостанок в Facebook.

Читайте також: