fbpx
Політика

МЗС України: «Акцію під посольством РФ намагалися використовувати провокатори»

Обурення протестувальників у суботу в Києві перед посольством Росії було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають усталеним нормам дипломатичних відносин та захисту дипломатичних установ. Про це йдеться в заяві МЗС України.

У заяві вказується, що українська влада негайно відреагувала на провокаційні замахи. За інформацією українських правоохоронних органів, окремі активісти з провокаторів були затримані. Уряд України вжив всіх заходів, щоб акція протесту проходила мирно, а безпека дипломатичного представництва була відновлена.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому, МЗС нагадує, що загальна стабілізація ситуації залежить від готовності російської сторони припинити підтримку сепаратистів і сприяти реалізації мирного врегулювання в окремих районах сходу країни.

Як повідомлялося раніше, 14-го червня біля посольства Російської Федерації у Києві відбулася акція протесту проти політики Кремля і російської підтримки дій сепаратистів, які призводять до загибелі українських громадян і військовослужбовців.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Читайте також: