fbpx
Політика

Нам потрібна військова допомога США – Парубій

 Як заявив голова РНБО Андрій Парубій, Україна потребує військової підтримки Сполучених Штатів, однак йдеться не про те, щоб американські військовослужбовці брали участь в боях.

 Як нагадав Андрій Парубій, президент США Рональд Рейган свого часу проводив американську політику миру з позиції сили і, як вважає український чиновник, саме це має зробити сьогодні і Україна.

 За його словами, щоб захистити суверенітет і територіальну цілісність від агресії Російської Федерації, українські збройні сили потребують реформ, навчання та сучасного обладнання.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Україна – мирна країна, але жодна країна не може змиритися з анексією своїх історичних територій. За допомогою США і ЄС ми зможемо відновити стабільність. Тому нам потрібно отримати американську допомогу в створенні потужного військового комплексу стримування», – написав він у своєму блозі на сайті WSJ.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Як зазначив Андрій Парубій, Україна вже передала Сполученим Штатам перелік того, що їй необхідно. Зокрема, йдеться про протитанкову зброю, засоби протиповітряної оборони, бронежилети і прилади нічного бачення.

 «Україна не просить, щоб її захищали американські солдати. Ми просимо лише інструменти для захисту нашої країни», – підкреслив глава РНБО.

Читайте також: