fbpx
Політика

Бригинець звернувся до Мінкультури з проханням розглянути можливість заміни радянської символіки на «Батьківщині-матері»

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець звернувся до Міністерства культури з проханням провести експертизу щита монументальної скульптури «Батьківщина -мати» і зробити висновки щодо можливості заміни радянської символіки на ньому на герб України.

 Як нагадав політик, в грудні він також вимагав від тодішнього спікера парламенту Володимира Рибака прибрати символ радянського часу зі шпиля на куполі Верховної Ради, проте той відмовився, пославшись на те, що демонтаж може бути здійснений лише після зносу купола або після отримання відповідної угоди з боку профільних інстанцій.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Проте, 25 лютого 2014 року радянську символіку зі шпиля таки прибрали за дорученням заступника голови Верховної Ради України Руслана Кошулинського.

 «Упевнений, що і на цей раз ми знайдемо спосіб, як зняти з «Батьківщини- матері» символіку Радянського Союзу. Навіть якщо цей процес виявиться занадто дорогим, я думаю, що суспільство заради такої справи збере на це гроші», – додав Олександр Бригинець.

Читайте також: