fbpx
Політика

Порошенко: “Ми на цьому тижні повинні припинити вогонь”

Ми повинні на цьому тижні припинити вогонь – П. Порошенко.

 Сьогодні президент України Петро Порошенко розпочав засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану зі встановлення миру та спокою на Сході України, який він представив 6 червня під час візиту до Франції, передає УНН з посиланням на прес-службу голови держави.

 Під час зустрічі, на якій були присутні від України надзвичайний та повноважний посол України в Німеччині Павло Клімкін, спеціальний представник Генерального секретаря ОБСЄ Хайді Тальявіні та надзвичайний і повноважний посол Російської Федерації Михайло Зурабов, глава держави наголосив, що сторони повинні працювати над реалізацією домовленостей, які були досягнуті в Нормандії під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Оландом та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Ми маємо на цьому тижні припинити вогонь. Для мне кожен день, коли вмирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, є неприйнятним. Тому по-перше треба відновити роботу державного кордону України, для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який живе на Донбасі, незалежно від того, які політичні симпатії він має", – підкреслив президент України.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Глава держави запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щодня для опрацювання зробленого і координації подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на Сході України.

Джерело: УНН

Читайте також: