fbpx
Політика

Петро Порошенко розповів, про що домовився з Путіним

 Порошенко заявляє, що домовився з Путіним про візит до Києва представника РФ для переговорів з врегулювання ситуації на сході України.

 Обраний президентом України Петро Порошенко заявляє, що домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про візит до Києва представника Росії для проведення переговорів з мирного врегулювання ситуації на сході України. Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив журналістам за підсумками свого візиту до Франції, де він зустрічався з Путіним.

 Читайте: Порошенко поговорив з Путіним в Нормандії

 За словами Порошенка, переговори почнуться вже цієї неділі, 8 червня. Порошенко назвав дуже символічним те, що його перша зустріч з Путіним відбулася під час святкування символу єдності всієї Європи в боротьбі за мир.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Він підкреслив, що ця зустріч була організована президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером ФРН Ангелою Меркель за сприяння президента США Барака Обами. Порошенко зауважив, що коротка зустріч проходила в чотирибічному форматі: Франція, Німеччина, Росія і Україна.

 Сторони, за словами Порошенка, домовилися щодо трьох позицій. "Ми обговорили перші кроки з врегулювання ситуації і план, який був запропонований мною, президентом України, в якому передбачені кроки, які повинні бути зроблені з боку Російської Федерації, які повинні бути зроблені з боку України", – сказав Порошенко.

 "Попередньо ми бачимо, що можемо мати гарні шанси на реалізацію", – додав він.

 Також Порошенко зауважив, що атмосфера під час переговорів була дуже напруженою, але, незважаючи на це, є хорошим фактом те, що діалог розпочався. Крім того, Порошенко повідомив про домовленість, що найближчим часом має прозвучати заява РФ про визнання результатів президентських виборів в Україні. Решту домовленостей за рішенням сторін поки не розголошують.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 "Всі питання були непростими, в тому числі непростою була реакція на поставлене мною питання про повернення Криму", – сказав Порошенко.

 Як повідомляв УНІАН, Порошенко сьогодні перебував з візитом у Франції на запрошення Олланда з метою участі у міжнародних заходах з нагоди 70-ї річниці висадки десанту антигітлерівської коаліції в 1944 році в Нормандії.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: