fbpx
Політика

Кучма не вірить у конструктивність діалогу Порошенка і Путіна

Колишній президент України Леонід Кучма вважає, що конструктивного діалогу між новообраним президентом України Петром Порошенком і главою Російської Федерації Володимиром Путіним щодо мирної стабілізації ситуації на сході України і кримського питання не вийде. Володимир Путін продовжуватиме висувати ультиматуми українській стороні. Таку думку Леонід Кучма озвучив після офіційної частини інавгурації Петра Порошенка у Верховній Раді.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

«Росія буде вести переговори один на один методом ультиматуму. Що ви, українці, визнаєте, що Крим не ваш, що ви, українці, робіть федералізацію і так далі. Буде йти уповільнений процес, але позитивних домовленостей не буде», – заявив він.

На думку Леоніда Кучми, ключ до вирішення проблеми на сході України знаходиться в руках Євросоюзу і США: саме вони повинні проявити свою чітку і жорстку позицію щодо Росії.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Щодо першого виступу Петра Порошенка у Верховній Раді як президента, Леонід Кучма назвав його дуже сильним і багатообіцяючим. Головне, на його думку, щоб новообраний глава держави дотримувався заявленої позиції і виконав усі свої обіцянки.

Читайте також: