fbpx
Політика

СБУ прослуховувала телефони Яреми та Москаля протягом 2013 року

 Народний депутат України Геннадій Москаль повідомив про те, що у нього є матеріали, які свідчать про те, що протягом 2013 року Служба безпеки України незаконно прослуховувала мобільні та стаціонарні телефони його самого, а також Віталія Яреми та їх помічників -консультантів. Про це політик написав у себе на сторінці в Facebook.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За його словами, прослуховування проводилося в рамках контррозвідувальних оперативних справ, заведених Службою безпеки України на нього і Ярему.

 При цьому Геннадій Москаль зазначив, що це є порушенням Конституції України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про контррозвідувальну діяльність» та Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність».

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Оперативні заходи проводились Департаментом захисту національної державності СБУ. Куратором цієї оперативної справи був начальник Управління даного Департаменту Потієвський, який, до речі, і сьогодні продовжує працювати в СБУ», – додав нардеп.

 Геннадій Москаль повідомив, що вже написав з цього приводу генпрокурору Махніцькому, закликавши відкрити кримінальне провадження і почати досудове розслідування.

Читайте також: