fbpx
Політика

Ештон, у зв’язку із замахом на Кернеса, стурбована безпекою в Україні

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон засудила замах на мера Харкова Геннадія Кернеса, що відбувся напередодні. У своїй заяві, опублікованій на офіційному сайті Євросоюзу, вона висловила занепокоєння ситуацією з безпекою в Україні.

"Я стурбована погіршенням ситуації з безпекою в Східній Україні. Спіраль насильства і залякування підриває нормальне функціонування легітимних державних установ. Кілька людей були вбиті, поранені, піддалися тортурам або викрадені в останні кілька днів. Особливо я засуджую стрілянину в мера Харкова Геннадія Кернеса сьогодні і захоплення військових спостерігачів від держав-учасниць ОБСЄ у Слов’янську збройними сепаратистами, починаючи з минулої п’ятниці", – заявила Ештон.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Ештон закликала всі сторони конфлікту негайно звільнити всіх осіб, захоплених озброєними людьми на сході України. Також верховний представник висловила стурбованість випадками нападів на журналістів і погіршення свободи ЗМІ в східній Україні, в тому числі незаконного захоплення телевізійних веж.

На думку Кетрін Ештон, всі події,  суперечать спільній заяві щодо України прийнятій 17 квітня в Женеві.

Читайте також: