fbpx
Політика

Судді намагаються уникнути люстрації – Леонід Ємець

Кандидат в народні депутати України від партії «Народний фронт» Леонід Ємець звернув увагу на те, що коли суддям надали можливість самоочиститись через закон про «відновлення довіри до судової влади», вони самостійно і демократично обрали тих же керівників в 90 % випадків.

 Потім, як він зазначив, суддів через закон «Про очищення влади» змусили пройти перевірку на майно та участь у рішеннях проти Майдану і громадянських свобод, на що Верховний суд прийняв рішення звернутися до Конституційного суду, щоб визнати люстрацію неконституційною.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За його словами, все це вказує на те, що судді категорично відмовляються чути українську спільноту.

 Як заявив Леонід Ємець, суд, якому не довіряють люди – це загроза існуванню держави в цілому.

 «Судова реформа повинна забезпечити очищення судової влади, забезпечити реальне правосуддя, в результатах якого ні в кого не буде сумнівів. Це основне завдання, без якого будь-яка реформа буде нікчемною», – констатував він.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною



Читайте також: