fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Активістка Берлінська розповіла, чим відрізняється зона АТО від Майдану

Рік тому в Україні починався Євромайдан. Рік тому в ці дні беркутівці цинічно і безжально розганяли невинних студентів з Майдану Незалежності. Але придушити протести владі не вдалося. Навпаки, це ще більше обурило людей і вивело їх на вулиці. Нарівні з чоловіками на Євромайдані стояли жінки. Вони також зводили барикади, розбирали бруківку, розливали коктейлі Молотова. Багато хто після Майдану пішов служити в зону АТО. Серед них – Марія Берлінська. У зоні АТО, в добровольчому батальйоні «Айдар» вона займається аеророзвідкою. Дівчина каже, що на війну пішла не для того, щоб вбивати, а навпаки, допомагати зберегти людські життя.

«Розвідка – це стратегічно пріоритетний напрям. Ми повинні воювати на всі боки. Ми повинні бачити, що діється на нашій землі», – говорить Марія Берлінська.

Також активістка зізналася, що в зоні АТО їй набагато страшніше, ніж було на Майдані.

«На Майдані було дуже сильне відчуття, що від людей – від тебе, від нього, від неї – багато чого залежить. Від присутності, від включеності в процес. А в зоні АТО розумієш, що все залежить від Бога», – розповіла Марія Берлінська в ефірі програми «Хоробрі серця» на телеканалі «1+1».

Марія Берлінська про службу в зоні АТО (відео):

Читайте також: