fbpx
Економіка

У Києві відновили аварійні відключення електроенергії

   "Укренерго", яке здійснює централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни, з 1 грудня 2014 відновило графіки аварійних відключень в столиці, повідомили агентству "Інтерфакс- Україна" у прес- службі енергокомпанії.

 За її даними, графіки аварійних відключень відновлені з метою забезпечення життєздатності та надійної роботи об’єднаної енергосистеми України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії.

 У прес-службі звертають увагу, що графіки аварійних відключень в Києві застосовуються виключно для промислових підприємств і організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в столиці.

 "Київенерго" звертається до споживачів, до яких доведені ліміти споживання електроенергії, з розумінням поставитися до заходів, які застосовуються диспетчером для зменшення рівня навантаження на об’єднану енергосистему України. Зі свого боку, компанія контролюватиме виконання промисловими споживачами доведених лімітів споживання електроенергії", – йдеться в повідомленні.

 Тривалість і обсяги відключень електроенергії регламентовані "Укренерго". У той же час почергове застосування графіків аварійних відключень для зменшення рівня навантаження на енергосистему передбачає їх застосування не більше ніж на дві години для кожного споживача.

 У компанії пояснюють, що головною причиною відновлення графіків аварійних відключень є існуючий в даний час енергодефіцит, викликаний недостатніми запасами вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) і позаплановим виведенням в ремонт блоку №3 Запорізької АЕС (триватиме до 5 грудня).

 "Оскільки об’єднана енергосистема України відчуває дефіцитний баланс виробництва і споживання електроенергії," Київенерго "просить жителів столиці економно використовувати електроенергію, особливо в побуті. Так, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в будні дні з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 20:00 ", – зазначають у столичній енергокомпанії.

 У "Київенерго" також повідомили, що для часткового покриття дефіциту потужності в об’єднаній енергосистемі України, за командою головного диспетчера, додатково введено в роботу енергоблок №2 на ТЕЦ-6.

 Як повідомлялося, графіки аварійних відключень в місті Києві по команді диспетчера в особі НЕК "Укренерго" застосовувалися у вересні 2014 року.

 "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Енергохолдинг України "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,33 % акцій "Київенерго". Ще 25 % +1 акцій компанії знаходиться в держвласності.

  Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: