fbpx
Політика

Мілош Земан: Не можу привітати Україну з такими національними героями як Бандера

Президент Чехії Мілош Земан вкотре розкритикував Україну та одного з її національних героїв – Степана Бандеру. Глава держави заявив, що Степан Бандера у свій час хотів створити в Україні «васальну нацистську державу», тому він не заздрить Україні, що в неї є такі «герої».

«До вашого відома, я хотів би заявити, що Степан Бандера збирався створити в Україні васальну нацистську державу. Він отримав підтримку Альфреда Розенберга, але потім Гітлер вирішив, що після перемоги у війні Україна буде заселена виключно німецькими фермерами, проект був скасований, і Бандера був відправлений до концентраційного табору», – написав Мілош Земан на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

При цьому він підкреслив, що будучи президентом України Віктор Ющенко своїм указом присвоїв Степану Бандері статус героя України, а нинішня українська влада хоче зробити національним героєм і колишнього командувача Української повстанської армією Романа Шухевича, за наказом якого в 1941 році у Львові було розстріляно тисячі євреїв.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Я в жодному разі не можу привітати Україну з тим, що у неї такі національні герої», – резюмував президент Чехії.

Читайте також: