fbpx
Вторгнення Росії в Україну За кордоном

Словаки зібрали понад 4 мільйони євро на снаряди для ЗСУ

Громадяни Словаччини всупереч проросійського уряду Роберта Фіцо зібрали понад 4 мільйонів євро, які тепер витратять на виробництво боєприпасів у Чехії. Потім снаряди відправлять в Україну. На цю суму можна закупити 2692 артилерійських боєприпасів.

Про це повідомляє České noviny.

Зазначається, що снаряди повинні доставити в Україну до кінця літа. Також вказано, що на сьогодні зібрано понад 4,17 млн євро.

Учасник проєкту “Подарунок Путіну” Додо Добрик повідомив, що вони консультуються з Міноборони Чехії для закупівлі боєприпасів, які планують виготовити на чеському підприємстві STV Group.

Читайте також:  Путін і Зеленський "повинні припинити вбивати людей" і побитися сам-на-сам

За його словами, меморандум про закупівлю боєприпасів у рамках словацького збору підпишуть у травні.

Нагадаємо, що недавно менш ніж за дві доби жителі Словаччини зібрали понад 2 млн. євро на купівлю снарядів для України. Кампанію зі збору коштів ініціювали після того, як словацький уряд відмовився підтримати ініціативу Чехії щодо збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва.

Читайте також:  Антитрадиційні "скрєпи" "русского мира": ідеологія vs Передання

Також нагадаємо, президент Чехії Петр Павел заявив, що перша партія з майже 180 000 одиниць боєприпасів буде доставлена в Україну в червні. Подальші контракти будуть укладені на п’яти-шестизначну кількість снарядів.

У межах чеської ініціативи близько 20 країн виділили кошти, щоб придбати для української армії 500 000 артилерійських снарядів. Джерело: https://censor.net/ua/n3488605

Читайте також: